Gisteren zijn de vertegenwoordigers van J.A.S. samen met de Stad Antwerpen rond de tafel geweest.

De reden is de volgende. Na hun promotie naar 2de klasse heeft voetbalclub Beerschot-Wilrijk aan de stad Antwerpen een aanvraag ingediend om vanaf volgend seizoen ook de terreinen van Ter Beke Moerelei te mogen gebruiken voor de training van hun ploegen.
De gevolgen daarvan zijn dat 2 ploegen die tot nu toe op de velden van Ter Beke speelde zouden moeten verhuizen. En één van die 2 ploegen is J.A.S. met alle zijn ploegen senioren en jeugd!

Dit nieuws is begin deze week van het niets gekomen, en dit één maand voor het begin van het nieuw seizoen! Wat voor ons een heel moeilijk, zelf bijna onmogelijke opdracht wordt!

Het bestuur van J.A.S. betreurd deze vraag en heeft natuurlijk alle argumenten op tafel gezet om aan de Stad Antwerpen toch te laten begrijpen dat het voor ons bijna onmogelijk wordt om nu, zo dicht van het nieuw seizoen, nog aan een verhuis te denken! Zeker met het grootte aantal jeugd aanwezig bij J.A.S. en we spreken over een 200 tal!

De stad heeft ons argumenten genoteerd en zullen met de bevoegde schepen deze aanvraag nog bespreken. Om uiteindelijk op een beslissing te komen.

Wat ook de beslissing zal worden, het J.A.S team zal blijven vechten! Voor de ploeg, zijn jeugd en voor de supporters!


UPDATE 21/06/17

Het bestuur van JAS heeft zojuist bericht gekregen dat de Stad Antwerpen toch een negatief advies gegeven heeft op de aanvraag van KFCO Beerschot.

Dit wil zeggen dat we al zeker voor volgend seizoen al ons activiteiten mogen verder uitoefenen op de velden van Ter Beke en dus geen verhuis meer nodig is.

Het wordt wel nog verder onderhandeld voor de volgende jaren.

Een grote opluchting voor het volledige JAS team!